|
|
Jul | Pebernødder
Højtider -» Jul
Ingredienser: Ca. 300 pebernødder 450 g mel 100 g smør / margarine 200 g sukker eller flormelis 2 æg 1/4tsk hjortetaksalt 1/2tsk peber 1/2tsk nelliker 1/2tsk kanel 0,5 dl mælk
Fremgangsmåde: Hak fedtstoffet i små tern, mens det er køligt. Bland de øvrige ingredienser i en skål, og tilsæt fedtstoffet og ælt det godt sammen til en ensartet masse.
Del dejen op i 10 lige store dele, og tril dem ud til en lang pølse, på ca. 50 cm.
Hak hver pølse ud i ca 30 stykker, og lig dem på en smurt bradepande. Bages i midten af ovnen i ca. 10 minutter ved 200 grader
|
|
|
Skriv en kommentar til opskriften: Pebernødder
Relaterede opskrifter:
Smuldr smøret i melet, og tilsæt flormelis og vaniljesukker. Saml halvdelen af dejen. Bland den anden halvel med kakao. Rul de to slags dej ud til hver en p
|
Smør og sukker røres blødt og ægget røres i. Mel, krydderier og natron røres i. Ælt dejen og rul den i fingertykke pølser, skæres i passende stykker.
|
Bland alle ingredienser sammen. Del dejen i ca. 40 stykker og rul dem til kugler. Læg kuglerne på en bageplade, og tryk dem forsigtigt flade med en gaffel.
|
Dup kødskiverne tørre og læg dem på en rist over en bradepande og krydr med peber. Placer risten pa øverste rille i en 225grader varm ovn. Steg ca. 30 min.,
|
|
|
|