|
 |
Jul | Pebernødder
Højtider -» Jul
Ingredienser: Ca. 300 pebernødder 450 g mel 100 g smør / margarine 200 g sukker eller flormelis 2 æg 1/4tsk hjortetaksalt 1/2tsk peber 1/2tsk nelliker 1/2tsk kanel 0,5 dl mælk
Fremgangsmåde: Hak fedtstoffet i små tern, mens det er køligt. Bland de øvrige ingredienser i en skål, og tilsæt fedtstoffet og ælt det godt sammen til en ensartet masse.
Del dejen op i 10 lige store dele, og tril dem ud til en lang pølse, på ca. 50 cm.
Hak hver pølse ud i ca 30 stykker, og lig dem på en smurt bradepande. Bages i midten af ovnen i ca. 10 minutter ved 200 grader
|
|
|
Skriv en kommentar til opskriften: Pebernødder
Relaterede opskrifter:
Ælt alle ingredienserne sammen, og lad dejen hvile i køleskab, gerne natten over. Kør dejen gennem en småkagesprøjte eller en kødmaskine med stjerneforsats
|
Smør og sukker røres blødt og ægget røres i. Mel, krydderier og natron røres i. Ælt dejen og rul den i fingertykke pølser, skæres i passende stykker.
|
Brun medisterpølsen i fedtstof ved god varme i ca 1-2 minutter på hver side. Dæmp varmen og steg yderligere ca 8 minutter på hver side.
Grønkålssala
|
Start med at ligge stegen med sværen nedad i en passende bradepande. Tilsæt vand så det dækker sværen helt. Stil stegen i ovnen ved 180 grader i ca. ½ time,
|
|
|
|