Til forsiden af danskeopskrifter.dk

 

Jul

Højtider -» Jul


1

Flæskesteg til Juleaften

Start med at ligge stegen med sværen nedad i en passende bradepande. Tilsæt vand så det dækker sværen helt.
Stil stegen i ovnen ved 180 grader i ca. ½ time, og tag den derefter ud, og vend stegen så sværen kommer opad.
Hvis sværen ikke er ridset tæt ned til kødet, gøres det nu, men skær ikke for dybt. Drys groft salt ud på sværen, og gnub det forsigtigt ned mellem alle ridsene. Stik derefter laubærblade og nelliker ned i ridsene med passende afstand.
Stegen er nu klar til at ryge til.
Yderligere info: Flæskesteg til Juleaften Opskrift -»
2 Gaffelkager

Gaffelkager

Bland alle ingredienser sammen. Del dejen i ca. 40 stykker og rul dem til kugler.
Læg kuglerne på en bageplade, og tryk dem forsigtigt flade med en gaffel.

Bag kagerne ved 220 grader i ca. 9 minutter..
Yderligere info: Gaffelkager Opskrift -»
3

Julemedister med grønkålssalat

Brun medisterpølsen i fedtstof ved god varme i ca 1-2 minutter på hver side.
Dæmp varmen og steg yderligere ca 8 minutter på hver side.

Grønkålssalaten: Fjern de grove ribber i kålen. Snit derefter kålen fint.
Rør ingredienser til dessingen sammen og ved det med kålen. (Lad det gerne trække mindst 10 minutter før servering).

skræl mandarinerne og skær dem i mindre stykker. Bland det med i kålen.
Hak til sidst valnøddekerner og tranebær groft og drys over.

Tidberedn.
Yderligere info: Julemedister med grønkålssalat Opskrift -»

4 Pebernødder

Pebernødder

Smør og sukker røres blødt og ægget røres i.
Mel, krydderier og natron røres i.
Ælt dejen og rul den i fingertykke pølser, skæres i passende stykker.
Trilles evt. til kugler.

Bages ved 200 grader i 10-12 minutter Lad perbernødderne køle af, evt. på rist inden de kommes i kagedåse.
Yderligere info: Pebernødder Opskrift -»
5

Pebernødder

Hak fedtstoffet i små tern, mens det er køligt. Bland de øvrige ingredienser i en skål, og tilsæt fedtstoffet og ælt det godt sammen til en ensartet masse.
Del dejen op i 10 lige store dele, og tril dem ud til en lang pølse, på ca. 50 cm.
Hak hver pølse ud i ca 30 stykker, og lig dem på en smurt bradepande. Bages i midten af ovnen i ca. 10 minutter ved 200 grader.
Yderligere info: Pebernødder Opskrift -»
6 Småkageroulader

Småkageroulader

Smuldr smøret i melet, og tilsæt flormelis og vaniljesukker. Saml halvdelen af dejen.
Bland den anden halvel med kakao. Rul de to slags dej ud til hver en plade.
Læg dejpladerne sammen og rul den til en roulade. som hviler koldt ca. 1 time.
Skær rouladen i tynde skiver.

Bag kagerne ved 200 grader i da. 7 minutter.
Yderligere info: Småkageroulader Opskrift -»
7 Vaniljekranse

Vaniljekranse

Ælt alle ingredienserne sammen, og lad dejen hvile i køleskab, gerne natten over.
Kør dejen gennem en småkagesprøjte eller en kødmaskine med stjerneforsats og form dem til kranse. (eller tril tynde pølser og form til kranse)

Bag kagerne midt i ovnen ved 200 grader i ca. 8 minutter.
Yderligere info: Vaniljekranse Opskrift -»
8

Æbleflæsk i ovn

Dup kødskiverne tørre og læg dem på en rist over en bradepande og krydr med peber.
Placer risten pa øverste rille i en 225grader varm ovn. Steg ca. 30 min., til kødskiverne er gyldne og sprøde. Vend dem undervejs.

Imens: Pil løg og skær i tynde både og del æbler, fjern kernehus og skær i tynde både.
Hæld noget af fedtet fra bradepanden og læg æbler og løg heri de sidste 15 min. af kødets stegetid.

Inden servering: Krydr kødet med salt. Smag æbler og løg til med timian, sa.
Yderligere info: Æbleflæsk i ovn Opskrift -»

Chart.dk DanskeLinks.dk Global-WebLinks.com | Internationalt Indeks Svenska Länkar Danske Weblogs Indeks
danskeopskrifter.dk | Sitemap
2006-2012 copyright danskeopskrifter.dk